Zaterdag 6 december: International Climate Action Day in Brussel

 

Op zaterdag 6 december vindt in Brussel een nieuwe klimaatactiedag plaats.
Net als vorig jaar nam de oproep 'Klimaat en Sociale Rechtvaardigheid'  (
www.klimaatoproep.be) het voortouw om te komen tot een brede linkse mobilisatie die de sociale en ecologische thema's verbindt.

Het waren lange en moeilijke onderhandelingen met een aantal grote sociale en milieu-organisaties om tot een akkoord te komen over de actie. Daarbij benadrukten de ondertekenaars van de klimaatoproep het belang van brede mobilisatie in plaats van kleine ludieke persacties. Zij legden ook het accent op een aantal duidelijke eisen die sociaal en ecologisch zijn tegelijk.

 

Net als verleden jaar blazen we verzamelen om 14u aan het Zuidstation. Daar zullen we eerst een grote klimaatactieboot bouwen, met allerhande politieke slogans. Daarna trekken we samen op door Brussel…

 

In de voormiddag op 6 december plant de Klimaatoproep ook een actie met een wat radicaler inhoudelijke boodschap, die nadien zal aansluiten bij de manifestatie. Later meer hierover.

 

Help mee met de mobilisatie! Verspreid deze tekst verder, of contacteer klimaatoproep@gmail.com  om flyers en affiches te bestellen.

 

Geplaatst in LEEF! vandaag