Waw, geen gril in april…

Na een paar maartse buien kwam en bleef de zon. Twee warmtegolven en nu ook een ozonalarm in volle lente… nog nooit waargenomen!
Komen de klimaatsveranderingen sneller en sterker dan verwacht?

Het nieuws vertelde ons dat de ozonpieken dalen, maar de dagelijkse ozonwaarden over heel het jaar toenemen. De schuld van China en India, werd er in één adem bij verteld.
Ha, goed om weten, wij zorgden alleen voor pieken…

 We lijken ons verbluffend aan te passen. Lijken… men doet gewoon door.

De gillers van alledag zijn zo vanzelfsprekend dat ze op dit ogenblik zelfs wegblijven uit het klimaatdebat.
 Zo baadt ons dierbaar Vlaanderen elke nacht in het helle licht, wat een mooie gouden driehoek creëert voor lucht- en ruimtereizigers.
Elke werkdag schuiven één tot anderhalf miljoen Belgen aan in autofiles, een fenomeen dat totaal geen nieuwswaarde meer heeft.
En in onze regio duwt de neoliberale crew volop aan het START-plan. Luister even!

… een continue groei van de trafiek op de luchthaven van 4% per jaar. Dat betekent van 15 miljoen passagiers nu, naar 35 miljoen in 2025. Het luchtvrachtvervoer zal stijgen van 700.000 ton naar 1,2 miljoen ton. Daarnaast legt de Vlaamse regering de focus op de economische ontwikkeling van de regio. Er moeten drastisch meer wegen en bedrijventerreinen bij komen…

 Op 10 mei kwamen Peter Tom Jones van Groen! en klimatoloog prof. Huybrecht naar Kortenberg en op 22 mei komt Bruno Tobback van SP.A naar Zaventem.
Betekenen beide partijen enig tegengewicht terwijl ze staan te trappelen voor regeringsdeelname?
We gaan kijken.

Geplaatst in LEEF! vandaag