Geen verlenging startbaan naar centrum van Zaventem !

In het verleden waarschuwden we bij elke stijging van het passagiersaantal boven de 20 miljoen voor een verlenging van baan 25-Links. Het neerhalen van Sabena en enkele andere crisissen drukten tijdelijk de cijfers, maar nu is het opnieuw zover. We zijn op weg naar de 23 000 000…
Brussels Airport Company pakte plots en fors uit met een uitbreidingsplan en probeert gemeenten tegen elkaar uit te spelen. BAC gooit er veel geld en moeite tegenaan, terwijl het politieke milieu opvallend zwijgt.
De Zaventemse politieke meerderheid, vroeger unaniem met de hele oppositie op hetzelfde standpunt als Leef! ( maar heel zwijgzaam ) dreigt nu mee te gaan in dat plan. In dat geval schiet ze de leefbaarheid voor de bevolking hard in de rug. 25-Links wordt dan de langste baan van de luchthaven en zal dus het meest gebruikt worden. We krijgen Diegemse toestanden met opstijgende toestellen een paar honderd meter boven de huizen van Zaventem, Nossegem en Sterrebeek.
Ook duikt opnieuw de “zuidelijke ontsluiting” van het luchthavengebied op, met een nieuwe baan tussen Nossegem en Kortenberg, nieuwe industriĆ«le inplantingen, parkings,…
Het verzet in de regio groeit. Er ontstond een Burgerforum dat grondig weerwerk biedt. Honderden mensen kwamen naar de eerste infoavonden. We raden iedereen aan het verzet op te volgen via Facebook en hun website www.BURGERFORUM.vlaanderen. We doen mee en roepen op het Forum te steunen. Zij zijn uitdrukkelijk geen “tegenstanders van de luchthaven”. Vanuit dat sterke vertrekpunt stellen ze : ” De verlenging van de startbaan is onrealistisch en ze is ook niet nuttig. ”

Geplaatst in LEEF! vandaag