De politie van Zaventem werkt met slechts één interventiedienst, die steeds de voorrang geeft aan de meest dringende zaken. Heb je dus de politie nodig voor een minder dringende zaak, dan kan je weleens een paar uur wachten…
Er is trouwens voldoende capaciteit voor een extra interventiedienst die snel ingezet kan worden als het nodig is, maar blijkbaar wordt dit niet nodig geacht… en de burger moet weer eens geduld opbrengen.

 

 


Geweld tegen betaalparkeren…

 

De eerste dagen dat ze in werking traden werden de parkeerautomaten op het kerkplein al duchtig gesaboteerd.

Ondergrondse kabel doorgesneden, met schroevedraaier de muntensleuven bewerkt…

Niet onze manier van verzet, maar het geeft wel aan dat voor een autoplekje betalen, kwaad bloed zet…

Principeakkoord over reddingsplan Aviapartner

ZAVENTEM – Volgens de christelijke vakbond ACV heeft de directie van Aviapartner een principeakkoord bereikt met de banken en met aandeelhouder 3i over een reddingsplan voor de Belgische afhandelaar, die onder meer op de luchthaven van Zaventem actief is. Daarmee zou een faillissement vermeden kunnen worden.

ACV-vakbondssecretaris Kurt Callaerts reageert voorzichtig positief. ‘Het is nog maar een principeakkoord. We zullen pas gerust zijn als alle documenten ondertekend zijn en het geld op de bank van het bedrijf staat’, zegt Callaerts.

Om een akkoord mogelijk te maken deden ook arbeiders en bedienden een zware inspanning. ‘We willen vanaf heden op frequente basis geïnformeerd worden over de evolutie van het bedrijf, over de financiën, de klantenportefeuille en dergelijke, om te vermijden dat we een tweede keer met de rug tegen de muur gezet worden’, vertelt Callaerts. Hij voegt toe dat nog moet worden besproken hoe de afspraken met het personeel over bijvoorbeeld inlevering van compensatiedagen en flexibeler werken in de praktijk zullen worden omgezet.

(khx (belga) (5/03/2009)

overgenomen uit Het Nieuwsblad / Passe Partout)
De roefeldag werd een stevige traditie. De kinderen vroegen niet meer dan dat : eens duchtig rondlopen op de werkplekken van de volwassenen en er vanalles uitproberen. De bakkerij, de pompiers, …
Vorig jaar ging de dag niet door. De schepen, onder vuur, verdaagde, stelde uit tot “nu in juni zonder fout”. Uiteindelijk komt er niks van.
Onze roefeldag wordt afgeschaft, vervangen door een peperduur, commercieel alternatief, een totaal ander concept. De Jeugdraad besnuffelde het plan en is al tegen.
(2008-05-19)
—————————-
Stand van zaken. Een gemiddelde Europeaan sterft nu 8 maand te vroeg door de vervuilde lucht.
In de Europese steden is dat zelfs 3 jaar…
Ter vergelijking, een roker knipt 10 jaar van zijn leven.
(2008-05-17)
—————————
BioForum Vlaanderen, de koepelorganisatie voor biologische landbouw en voeding, peilde dit jaar opnieuw naar de inspanningen die gemeenten en steden rond bio leverden in het afgelopen jaar. Zaventem reageerde niet op de enquête en een zoveelste teken dat ze doof zijn voor een ecologische samenleving. Meer info op www.biotheek.be .
(2008-05-17)

Vlaams Brabant telt meer busbanen dan alle andere Vlaamse provincies samen. Er liggen meer dan 300 km busbanen en dit op 28 verschillende plaatsen.
(2008-05-16)

Er bestaan ecologische toiletten waarbij men het principe hanteert van compostering met hennepschilfers. Op deze manier kan men heel veel water besparen, even een korte schets: 1 pers. x gem. 4keer/dag x 365 dagen/jaar x gem. 10l = 14 600 liter per persoon dat we jaarlijks zouden kunnen besparen met een ecologische toilet.

Alsmaar meer ziekenhuizen zetten stewards in tegen kleine criminaliteit, toch hebben deze geen politionele bevoegdheden en zijn ze voornamelijk een aanspreekpunt voor de patiënten. Maar dit laatste kan ook tot het takenpakket behoren van de verpleging, dus waarom de verpleging niet extra betalen en meer verplegers inzetten dan stewards in te huren? Of was er geen tekort aan verpleging?….
(2008-05-07)

In 2007 groeide de Belgische biologische voedingsmarkt met bijna 10 procent. Belgen spenderen gemiddeld 27 euro per jaar aan bioproducten. Dat is bijna zoveel als het Europees gemiddelde, maar lang niet zoveel als het biobudget in landen als Denemarken, Zwitserland, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk waar bio een echte doorbraak kent.
(2008-05-05; www.biotheek.be)

Binnenkort voedselrellen in 33 landen. Vijf doden bij voedselrellen in Haïti. In februari vielen al veertig doden bij een gelijkaardige opstand in Kameroen. Ook in Egypte, Indonesië, de Filippijnen, Pakistan, Marokko, Mauritanië, Mozambique, Senegal, Ivoorkust en Jemen zijn er betogingen, stakingen en vaak gewelddadige confrontaties met de ordediensten.De wereldvoorraad van graan krimpt en de prijzen van maïs en rijst schieten de hoogte in, verdubbelen gemakkelijk.Lees meer ophttp://www.uitpers.be2008-05-03

——————————————————–

Francis Vermeiren en Eric Van Rompuy gingen naar de minister . Ze vertelden hem dat ze een industriepark in de Nossegemdelle niet zagen zitten. En die nieuwe afrit van de autosnelweg Leuven-Brussel, met viaduct en tunnel naar de luchthaven ,ook niet.
Die weg zou de kleine open ruimte tussen Zaventem en Nossegem weggeveegd hebben.
‘ Ok, dan zullen we dat maar laten’, zei Van Mechelen.
Geen woord erover op de gemeenteraad… niet belangrijk.
2008-04-29
———————————————————-
Gisteren blokkeerden leden van Greenpeace de tonijnhandel op de Seafoodbeurs in Brussel.
Ze gooiden visnetten over de stands en ketenden zich vast.
Daarmee roepen ze op om de (ver)koop te stoppen van blauwvin-, geelvin- en grootoogtonijn.
Sedert de jaren ’50 van vorige eeuw is 90% van het oceaanbestand van deze soorten opgegeten…
Ontstellend hoe hier nog een promotiebeurs kan doorgaan met tal van bedreigde diersoorten!
2008-04-24
—————————————————————–
Dit jaar nog starten de werken om de Ring ter hoogte van Sint-Stevens-Woluwe te ontdubbelen!
Bron: Kartelkrantje CD&V-NVA…
2008-04-
——————————————————————
Electrabel verliest de laatste maanden duizenden klanten, niet alleen de liberalisering van de energiemarkt die zich eindelijk laat voelen, maar allicht ook door de acties van milieuverenigingen.
2008-04-10

We zijn een land in oorlog.
De 4 Belgische F-16 jachttoestellen in Afganistan mogen voortaan van minister De Crem bommen gooien.
Pieter De Crem is christen en demokraat, Crembo!
2008-04-10

De negatieve berichtgeving over jongeren meer dan beu, werd gisteren StampMedia opgericht in Antwerpen. Het eerste Vlaamse persagentschap met nieuws voor en door jongeren. Een groot team, ziet er goed uit.
2008-04-10

Op de Vlaamse wegen zijn er elke dag meer dan twintig ongevallen met fietsers. Elke week komen gemiddeld twee fietsers om het leven. Het BIVV toont met deze trieste cijfers aan dat fietsers nog altijd er kwetsbaar zijn in het verkeer.
(www.hln.be 2008-04-08)

Dezer dagen zetelt voor ‘t eerst een vrouw in de 26-koppige directie van grote bank-verzekeraar KBC.
Bij Fortis was er voorheen ook al één (1) vrouw waargenomen tussen de 12 portefeuilles van de raad van bestuur.
Het is weinig gekend: minder dan 1% van alle goederen, bedrijven, gronden, kapitalen op deze aarde zijn in het bezit van vrouwen…
2008-04-03

Het luchtvaartplan van minister Durand wou ons destijds nog tracteren op 5 uur nachtrust. Yves Leterme maakt ons vanmorgen bij het radionieuws vreugdeblij met een plan voor 4 uur stille nacht. Erik Van Rompuy mag glimmen van trots. Voortaan tussen middernacht en 04 uur, oogjes dicht en snaveltjes toe!
2008-03-13

In onze brusselse buurgemeenten verdubbelde het aantal daklozen vorig jaar tot een totaal van 1200.
32 onder hen stierven op straat… de gemiddelde leeftijd van deze overledenen… 46 jaar!
2008-03-01

Smogborden hebben maar weinig effect, hun werking zou enkel nut hebben tot 250 m naast een autostrade. Structurele maatregelen zijn dus dringend nodig!

Vlaams-Brabant wil tegen 2012 de uitstoot van CO2 terugdringen met 40%! Dit is alvast een ambitieuze doelstelling.


” Met vier dubbeldektreinen verplaatsen wij evenveel als de maximumcapaciteit van een autosnelweg in één uur tijd.”zei de spoorbaas vandaag in de krant De Morgen.

2008-01-26


Het gemeentebestuur start met een inventarisatie van kleine landschapselementen ( KLE’s), zoals belangrijke bomen, kapelletjes of poelen, om deze vervolgens te kunnen beschermen. Een goed initiatief, hopelijk zal dit breed opgevat worden, zodat dit een extra middel kan vormen om de verstedelijking te beperken.
(2008-01-23)


In 2007 hebben de stadswachten van Zaventem 560 fietsen gegraveerd en in de afgelopen 6 jaar bijna 3000! Als deze nu allemaal lid zouden worden van de fietsersbond, dan kan dit een grote duw in de rug zijn voor onze fietsersbondafdeling.2008-01-16


Het Vlaamse wegdek wordt drie maal zwaarder belast dan 10 jaar geleden, weet verkeersminister Hilde Crevits.
Het aantal voertuigen, hun snelheid én hun gewicht spelen daarbij een rol.
Het verklaart het opvallend achteruitgaan van onze wegen in vergelijking met de buurlanden.
Ook onze Zaventemse overheid kan de wegkuilen en barsten duidelijk niet aan.2008-1-3


Hola, de Lexus hybride is niet milieuvriendelijk!
Gisteren werd dat terloops verteld op de VRTelevisie, toen ze allerlei groens bedachten voor enkele BV’s.
Nu, Zaventem wil binnenkort een hybride voertuig kopen voor de politie.
De keuze is nog niet gevallen. Wordt het een Prius van Toyota? Of mag het die bewuste Lexus zijn? Deze geniet de voorkeur van “het kader” van de politie.
De Prius heeft een laag CO2-label, is duur. De Lexus is power, 200pk, zeer duur.
Is het de bedoeling van een paradepaard te kopen, om te showen aan bevriende kweetniewies?
Of krijgen de manschappen een iets minder vervuilend patrouillevoertuig?
Alweer een aartsmoeilijke twijfel voor onze links-blauwe bestuurders. 2007-12-24


Jeugdhuis Integendeel is reeds een half jaar gesloten, tevergeefs tracht de jeugdraad al sinds augustus een gesprek aan te knopen met het gemeentebestuur en dit tot op heden zonder resultaat…
(www.jeugdraadzaventem.be) 2007-12-22


Verdorie, verdorie, ook de postkantoren van Woluwe en Zaventem willen ze sluiten!
Alleen dat van Nossegem zou openblijven, een kantoor gericht naar de bedrijven, buiten de dorpskern…Wat houdt ons tegen??

2007 12 07


Verdorie, ze gaan de het postkantoor van Sterrebeek sluiten!Na meer dan 100 jaar algemeen nut wordt deze voorziening plots onrendabel. Er ligt een petitie bij de handelaars. Tekenen, mensen!
Dat is tegen te houden, tegen het “opentrekken-van-de-europese- markten” in.

2007 12 02

————–

2007 wordt waarschijnlijk het warmste jaar sedert het begin van de metingen in 1833. En dan nog na een kwakkelzomer!
2007 11 27
————–
Er bestaat een onafhankelijk voetbalploegje in Zaventem, FC Den Hoek, dat zijn enige veld gaat verliezen.
Het voetbalveld op de De Vlemincklaan , gelegen naast de gebouwen van de technische dienst, wordt eerstdaags afgenomen door de watermaatschappij.
Blijkbaar kunnen/mogen ze geen nieuw terrein krijgen.
Gebruik maken van de andere infrastructuur – er zijn nog 2 velden in Sterrebeek, 2 in Woluwe, 5 in Zaventem- zit er niet in om verschillende redenen.
Het college hoopt openlijk dat ze verdwijnen, het opgeven, die loosers. Echte Kampioenen die al 30 jaar sjotten tegen alleman, maar nu geen grasmat met kantin zien tussen al de al uitgedeelde hoofdprijzen…
2007 11 21
—————Op de radio gehoord dat de luchthaven een exclusieve pier/terminal zal ontwikkelen voor lage-kostenmaatschappijen.
“Ne peer veu de bass class” zeggezinbrussel.Niet naar de zin van ‘t sjiekste volk, ‘not amused’. Zij zullen verder moeten stappen naar pier 1 en 2 dan ‘t volk van de goedkope vluchten. Ondenkbaar!

2007 11 08

————–

Zeven actiegroepen die tegen het vliegtuiglawaai opkomen, richtten een oproep aan Yves Leterme om de nachtvluchten op en rond Zaventem af te schaffen. Een afbouwschema op een termijn van 5 jaar moet haalbaar zijn.
Ook overdag mag de geluidshinder verminderd.

De luchthaven moet de beperkingen van een sterk verstedelijkt gebied aanvaarden, stellen ze tesamen.

Ondertekenden: Sterrebeek 2000, Wake Up Kraainem, Wakker Tervuren, AWACCS, Zone S, 25decibel en BUTV.

2007-11-03

————————————-

In de eerste klas van de Heidestraat zitten 30 kleuters.
Vier, jawel 4, zijn Nederlandstalig. “’t Schoolke van de witte cité is een kleurdoos” zou Axl Peleman zingen…
Ondertussen ontwierpen de juffen bladen met ikoontjes om met de ouders vlotter te communiceren. Een appel meebrengen, morgen is er een filmpje, …wordt zo beeldig overgebracht. Creativiteit en meer inzet lossen wel niet alles op. Bij zo’n situatie moet veel energie en geld toegevoegd om dat pedagogisch aan te kunnen. Wat te weinig gebeurt vanuit de overheden.

In onze regio bestaat er wel reeds een centrum voor volwassenenonderwijs Mechelen Vilvoorde Zaventem, waar men Nederlands kan leren, maar de vraag is natuurlijk in hoeverre anderstaligen gestimuleerd worden om Nederlands te leren. (info@cvo-meviza.be)
In onze buurgemeente Diegem gaat de plaatselijke voetbalclub vanaf volgend jaar starten met lessen Nederlands voor anderstalige jongeren en later ook voor anderstalige volwassenen. De lessen zullen niet verplicht worden, maar de club hoopt wel dat ze, door de Nederlandstalige omgeving gemotiveerd zullen worden om Nederlands te leren. Misschien kan dit ook een ideetje zijn voor Zaventem.

2007-10-18

————————————————-De werken aan het ”Ikea-rond-punt” gaan in twee fazen anderhalf jaar in beslag nemen. Daar vlakbij en helemaal om te gillen zijn de experimenten met verkeerslichten op de Leuvense steenweg.
De gemeente vroeg 3 maand geleden synchronisatie van de lichten aan het Vlaams Gewest.
Noppes!
De politie vond dat ze niet langer kon wachten met ze te activeren, gezien de omleidingen. Nu staat iedereen stil in alle richtingen en ergeren we ons oranje-blauw.
Komdasien!2007-10-17
—————————————————