Dexia, sluit dat filiaal in Israel!

Temidden alle erge nieuwsbeelden en berichten uit het getto van Gaza vernamen we opeens dat ‘ons aller Dexia’ leningen slijt aan de Israelische kolonisten!

 

Kolonisten zijn mensen die zich vestigen op de grond van een ander volk.
Het internationaal recht verbiedt bezettende mogendheden om hun bevolking – of een deel er van- te verhuizen naar gebieden die ze bezet houden.
Zo is er grote verontwaardiging tegenover de migratiepolitiek van de Chinese machthebbers naar Tibet.
Hetzelfd geweld doet zich voor in Israel-Palestina.
Terwijl de Palestijnen verdreven worden naar ommuurde reservaten en getto’s, heeft Dexia een filiaal geopend dat woonleningen toeschuift aan die kolonisten…Hoe men het ook draait of keert, dit is regelrechte collaboratie met de bezetter!

Het Zaventems college, onder de persoon van de burgemeester,  zit goed op post in het dagelijks bestuur van Dexia.
Als de politieke wil tot ethisch handelen er is, kan het filiaal dus snel gesloten zijn en kunnen de nodige verontschuldigingen aan Palestina overgemaakt.
Leef! deed dus navraag op de gemeenteraad van maandag. 

De burgemeester antwoordde dat hij reeds betrokken werd bij deze kwestie, dat hij Jean-Luc De Haene – nummer 1 van Dexia en CD&V-gewicht – verdere informatie zou vragen, dat de nodige gevolgtrekkingen zouden volgen, dat toelichting nakend is, dat… 

Deze dagen krijgt een “boycot-Israel”campagne wereldwijd gestalte.
Zoals de Apartheid in Zuid-Afrika steeds meer moest boeten voor haar misdaden dank zij een internationaal neen tegen haar producten, zo worden ook nu merklijsten opgesteld en instanties aangesproken die handel drijven met Israel. 

Laat ons hopen van niet,  Dexia samen op de lijst met Jaffa, Carmel, Teva…

Geplaatst in LEEF! vandaag