Atletiekpiste in Zaventem

Er komen een nieuwe atletiekpiste en atletiekclub in Zaventem. Dat meldde Het Laatste Nieuws vorige week. Volgens HLN maakte het nieuwe schepencollege dat bekend na de eedaflegging.

Onze burgemeester had het over een verkiezingsbelofte die waarheid moest worden! Ander argument dat aangehaald wordt, is het succes van Kim Gevaert en Tia Hellebaut dat anderen aanzet tot, en goesting doet krijgen in atletiek.

Maar…
dat het slechts een belofte is blijkt uit het feit dat er nu “opzoek gegaan zal worden naar vrijwilligers”, om zo de atletiekclub uit de grond te stampen. Blijkbaar is er niet nagegaan of de Zaventemmenaren wel nood hebben aan een atletiekpiste en niet gewoon naar Kortenberg gaan, waar wel een piste is. De inwoners van Kortenberg komen toch ook naar Zaventem om te zwemmen?
Als LEEF!zaventem zijn we hevige voorstander van “participatieve democratie”. In dit geval zou die term van pas komen. Het schepencollege zou een brief kunnen sturen naar alle inwoners van Zaventem met duidelijke informatie (kostprijs, plaats) en vragen naar de mening van de mensen.

Geplaatst in In de media